Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

VASTAANOTTAJAT


Hanna Roiha

lastentautien erikoislääkäri, osteopaatti

Erityisosaamisalueena lasten allergiat.

Ajanvaraustiedustelut osoitteesta ajanvaraus.roiha@mommyandme.fi

Kielitaito: suomi, saksa, englanti, ruotsi


Olen Suomen ensimmäinen lastentautien erikoislääkäri, joka on kouluttautunut myös osteopaatiksi. Olen jo lääketieteen opintojeni aikana toistuvasti esittänyt kysmyksen ”MIKSI?” ja halunnut ymmärtää oireiden syyt pintaa syvemmältä. Osteopatia on kasvattanut ymmärrystäni ihmisestä kokonaisuutena ja antanut minulle erinomaisia työkaluja tämän kokonaisuuden hoitamiseen. Kartutan ”työkalupakkiani” kouluttautumalla jatkuvasti lisää. Lasten allergiat ja niiden hoitaminen kokonaisuus huomioon ottaen ja mahdollisimman lempein keinoin on erityisen kiinnostukseni kohteena. Otan pienet potilaani ja heidän perheensä vastaan rauhallisella, kiireettömällä vastaanotolla, heidän yksilölliset tarpeensa huomioiden.  

  


Marjo Valonen
yleislääkäri, johtava lääkäri

Erityisosaamisalueena krooniset infektiot

Hallituksen jäsen, ILADS Eurooppa
(International Lyme and Associated Diseases Society, ilads.org)

Kouluttaja (myös kansainvälisesti)

Integratiivisen lääketieteen opintoja vuodesta 2004 alkaen

Lääketieteen lisensiaatti 1992


Olen toiminut sairaaloissa eri erikoisaloilla ja siirryin vuonna 1997 yksityislääkäriksi ja työterveyslääkäriksi. Nykyisin koko työni keskittyy vaikeasti hoidettavien kroonisten potilaiden auttamiseen ja tulokset ovat olleet rohkaisevia. Tavoitteenani on löytää syy pitkälle sairastamiselle ja palauttaa elimistön tasapaino jolloin on mahdollista päästä usein jo pitkään jatkuneesta sairastamiskierteestä. 

Olen äärimmäisen utelias ihminen, jolle halu oppia ymmärtämään ihmiskehon toimintaa aina vain syvällisemmin on yksi elämän suurista intohimoista. Jatkuva uuden opiskelu ja oppiminen luo pohjan tavalleni toimia lääkärinä. Haluan hoitaa koko ihmistä, en vain yhtä osa-aluetta - vaikeammissakin tapauksissa tämä malli on osoittautunut tehokkaaksi.

Tähtäimessäni on aina yksilön kokonaisvaltainen hyvinvointi, mikä edellyttää sairauksien ja oireiden taustalla olevien syiden selvittämistä. Monesti työni onkin eräänlaista salapoliisityötä, jossa pieni johtolanka usein johtaa läpimurtoon ja potilaan parantumiseen tavalla, jota alussa ei olisi tullut ajatelleeksi.

Kehitän osaamistani läheisessä yhteistyössä kansainvälisten huippuasiantuntijoiden ja laboratorioiden kanssa ja toimin yhteistyössä yliopiston kanssa Borreliaan ja liitännäisinfektioihin sekä diagnostiikkaan liittyvissä tutkimusprojekteissa.

Lääkärikeskus Astris perustettiin antamaan tälle työlle paremmat edellytykset.

 

 


Sanna Peiponen
Ravintoterapeutti (Maisteri) , kouluttaja

 

MSc. Personalized Nutrition

Kemian insinööri AMK

Kouluttaja, Terveysopisto Salus


Toimin Lääkärikeskus Astriksessa ravintoterapeuttina ja tiiviissä yhteistyössä lääkärien kanssa. Ruokatottumuksilla on todella väliä - olen sen usein nähnyt käytännössä ohjatessani ihmisiä ravintoasioissa. Toimin myös Terveysopisto Saluksen kouluttajana ja luennoin pääasiassa kotimaassa.

Olen koulutukseltani myös kemian insinööri ja tein sitä työtä 14 vuotta. Nykyisessä ravintoterapeutin työssäni on kemian prosessien ymmärtämisestä ollut paljon hyötyä, ihminenhän on eräänlainen monimutkainen biokemian prosessilaitos. Alan vaihto sai alkunsa ravintotieteen opiskeluista, sekä halusta ymmärtää miten kehoni toimii ja miten voisin vaikuttaa omaan terveyteeni ja parantaa oloani ravinnon avulla. Kun oma oloni oli huomattavasti parantunut ruokavalion muutosten myötä, koin vahvasti että haluan opiskella alaa lisää ja auttaa myös muita parantumaan.

Olen suorittanut yksilöllisen ravitsemuksen maisterin tutkinnon Lontoon Middlesexin yliopiston maisteriohjelmassa. Gradun aiheena oli sytokiinien rooli kroonisissa infektioissa. Usein syyt ovat moniulotteisia ja laajennan aktiivisesti osaamistani sekä kouluttautumalla että toimiessani kiinteässä moniammatillisessa yhteistyössä lääkäreiden kanssa. 

Intohimoni on ihmisen kokonaisuuden ja mekanismien ymmärtäminen ja sitä kautta asiakkaan auttaminen yksilöllisesti. Rakastan työtäni, jossa voin auttaa ja saada aikaan positiivisia muutoksia.

 


Kaarina Krogerus
Sairaanhoitaja, Terapeutti 

 

Sairaanhoitaja

Lymfaterapeutti

Funktionaalisen lääketieteen- ja ravintovalmennuksen
opintoja vuodesta 2012


Olen työskennellyt yksityisenä sairaanhoitajana vuodesta 1999 ja kehitän osaamistani kokonaisvaltaiseen terveydenhoitoon jatkuvasti. Osaamisalueitani ovat mm ravitsemus, suolistonhoito, krooniset infektiot ja esteettiset injektiohoidot.

Toimin tällä hetkellä Lääkärikeskus Astrisissa torstaisin ja muina aikoina omalla klinikallani Jyväskylässä. Kaikki ajanvaraukset 0400 580477.

Lisää palveluistani sivuilla www.kaarinakrogerus.fi 

 


Minna Hansen
Ravintoterapeutti

 

Ravintoterapeutti

Refleksologi

 

Olen ammatillisesti kouluttautunut dipl. ravintoterapeutti sekä dipl. refleksologi (koko kehon vyöhyketerapia). Lisäksi minulla on myös diplomi intialaisesta päähieronnasta.

Kiinnostus ihmisen kokonaisvaltaisempaan hyvinvointiin ja terveyden tukemiseen kuten myös mahdollisuus vaikuttaa sairauksien ennaltaehkäisyyn, alkoi jo 2005 aloittaessani refleksologian opiskelun MedikaNovassa. Sen jälkeen halu oppia uutta vain lisääntyi ja opiskelin ravintoterapeutiksi, koska yksilölle oikeanlaisella ravinnolla on niin suuri vaikutus hänen hyvinvointiinsa. Mielestäni terveys on muutakin kuin vain sairauden poissaoloa – se on yksilölle ominainen ja paras mahdollinen elinvoiman tila. Valmistuin ravintoterapeutiksi Terveysopisto Saluksesta vuonna 2011, jonka jälkeen olen jatkuvasti kouluttanut itseäni lisää erilaisilla kursseilla.

Hyvän ruoan lisäksi minulle tärkeitä asioita ovat luonto, kävelylenkit, patikointi ja sulkapallo. Ja ihmisten auttaminen on minulle sydämen asia!  

 


Annukka Laurola
Diplomiravintoneuvoja, Kasvatustieteen maisteri 

 

Ravintoterapia aikuiset ja lapset

Erikoisosaamisalueena lapset, raskautta suunnittelevat, raskauden aikainen ravitsemus, synnytyksestä palautuminen ja imettävät äidit. 


 

Ihmisen keho on kiehtova kokonaisuus ja ravinnolla on suuri vaikutus siihen miten voimme, millainen on vireystasomme ja terveytemme. Työssäni pääsen todistamaan niitä muutoksia, joita kehossa tapahtuu, kun se saa tarvittavaa tukea. Intohimonani on auttaa ihmisiä palauttamaan terveytensä ja saamaan keho taas tasapainoiseen tilaan. Huomattuani omien kokemusteni kautta ravinnon suoran vaikutuksen terveyteeni, heräsi jano ymmärtää ja oppia koko ajan lisää.

Olen toiselta koulutukseltani opettaja. Koulumaailma on minulle tuttu ja olen nähnyt, miten paljon lapsilla on haasteita infektiokierteiden, vatsakipujen, atopian, allergioiden ja keskittymisvaikeuksien kanssa. Näistä kokemuksista heräsi omalta osaltaan halu auttaa ja vaikuttaa asioihin.

Huomioin työssäni ihmisen kokonaisuutena, sillä kaikilla osa-alueilla on vaikutus kehon toimintaan. Saamalla selville ongelman alkuperäisen syyn, myös apu voidaan kohdistaa oikeaan paikkaan. Työskentelen tiiviisti tiimissä lääkäreiden ja osteopaattien kanssa ja työkaluihini kuuluu funktionaaliset testit, joiden avulla voidaan kartoittaa kehon epätasapainotiloja.

Puhdas luomu- ja lähiruoka on kulkenut matkassani jo yli kymmenen vuoden ajan. Iloa ja inspiraationa minulle tuovat perhe, veden äärellä oleilu, pianonsoitto, hiihtäminen, syksyisessä Lapissa samoilu, jooga ja lukeminen.  

 


 

Cecilia Portnoj

Ravintoneuvoja, Valtiotieteiden maisteri (sosiologia)

 

Erikoisosaamisalueena aikuisten ja lasten ravintoneuvonta sekä allergiaperheet, erityisruokavalion integroiminen arkeen, tunnesyöminen, painonhallinta ja syömiskäyttäytymiseen liittyvät haasteet
Ajanvaraus:
Mommy&Me:n kotisivu: http://www.mommyandme.fi
Sähköpostitse: cecilia.portnoj@mommyandme.fi
Kielitaito: ruotsi, suomi ja englanti


 

Hyvinvoivan kehon perusedellytys on päivittäinen ravinteikas ruokavalio – toistuvat ruokavalinnat heijastuvat terveyteemme aina vuosien päähän. Terveellisestä ravinnosta tulisi huolehtia läpi elämän, jo pienestä pitäen. Ravinto tarjoaa meille välttämättömiä rakennusaineita, tukee sairauksien hoitoa ja niiden ennaltaehkäisyä, unohtamatta ruuan tuomaa mielihyvää ja sosiaalista ulottuvuutta.

Keskityn jokaiseen asiakkaaseen aina kokonaisuutena, ottaen huomioon yksilölliset lähtökohdat. Kuuntelun, opastamisen ja tukemisen kautta autan ihmisiä rakentamaan terveyttä, myös elämäntilanteissa, joissa ruokavalio on syystä tai toisesta rajoittunut. Ravinnon lisäksi pureudun myös muihin hyvinvoinnin tekijöihin, kuten liikuntaan, uneen, stressiin, arjen rytmiin, syömiskäyttäytymiseen ja sosiaalisiin suhteisiin.

Pyrin kartoittamaan tekijät oirehdinnan taustalla, sekä tarjoamaan helposti arjessa toteutettavia toimintamalleja. En diagnosoi sairauksia – työskentelen tiiviisti lääkärien sekä muiden asiantuntijoiden kanssa, mikä mahdollistaa laaja-alaisen ja yksilöllisen avun. Teen työtäni suurella sydämellä, tavoitteeni on rakentaa terveyttä systemaattisella, mutta lempeällä otteella.

 


 

Anselina Rantaniitty                                                                                                         

Yrttiterapeutti                                        

                                                                                                                                                        

Erikoistunut suoliston hyvinvointiin. Mikrobiomitestin tulkinta.  

                                                                                                                                                                     

                                                                         

                        

 


Ravintoterapia

Tutkittuun tietoon perustuva kokonaisvaltainen hoitomuoto. Siinä otetaan huomioon ihmisen yksilölliset tarpeet sekä biokemialliset ja fysiologiset eroavaisuudet.

 

Ravintoterapiassa määritetään mm. ravitsemuksen epätasapainotilat ja puutokset. Ravintoainepuutokset voivat johtaa kehon epätasapainoon, josta seuraa fyysisiä ja psyykkisiä terveysongelmia ja erilaisia oireita. Esimerkiksi maksa ei kykene poistamaan elimistöön kertyvää myrkkykuormaa ilman tiettyjä ravinnosta saatavia aineita. Niiden puute saattaa aiheuttaa vakaviakin terveysongelmia.

 

Yksilöllinen ruokavalio määritellään oman kehon tarpeiden mukaan huomioiden elämäntilanne, perimä, oireet, sairaushistoria ja nykytilanne. Ravinnolla voidaan parantaa elämänlaatua ja tasapainottaa ruuansulatusta, immuunipuolustusta, hormoneja ja kehon tulehdusreaktioita. Yksilöllinen ruokavalio tukee kehomme jaksamista ja energian tuotantoa ja auttaa meitä pysymään elinvoimaisena pidempään.