Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

LÄÄKETIETEELLISET TESTIT

Käytämme näytteiden analysoinnissa useita eri laboratorioita Suomessa ja Euroopassa. Käytössämme ovat mm. Yhtyneet Medix Laboratoriot, laaja valikoima Ganziummun Diagnosticsin testejä sekä Arminlabsin uusinta generaatiota olevat borrelia- ja infektiotestit. Saksalaiset laboratoriot ovat DAkkS-sertifioituja (Saksan virallinen laboratorioita auktorisoiva elin) ja kotimaiset yhteistyölabrat castaavasti Finas:in setifioimia.

Näytteet lähtevät DHL:n Medical Express kuriiripalveluna ja ovat jo seuraavana aamuna perillä, ilman välivaiheita. Totesimme että näyte on nopeammin Saksassa kuin Espoossa. Jokainen kuljetus on seurannassa - näin varmistamme korkean laatutason näytteiden käsittelyssä ja nopeudessa. 

Voit varata ajan verinäytteisiin laboratorion ajanvarauksesta. Syljestä, virtsasta ja ulosteesta otettavat testit tehdään kotona. Testeihin voi tulla myös ilman lääkärin määräystä mutta tällöin niistä ei saa Kelakorvausta.

Muualla kuin pk-seudulla voit usein otattaa verinäytteet omassa terveyskeskuksessa tai useilla yksityisillä - suosittelemme kuitenkin että varmistat asian samalla kun varaat aikaa näytteenottoon.

 

Laajempi luettelo testeistä ja hinnoista hinnoista täällä.

 

MIKROBIOMI JA SUOLISTO

Suoliston bakteerikannat ovat seuraava suuri tutkimuskohde etenkin autoimmuunitautien tutkimuksessa. Kykenemme mittaamaan suoliston hyviä ja haitallisia bakteerikantoja, ruuan sulamista sekä tulehduksellista tilaa laajalti jolloin voimme selvittää syyn vatsan ongelmille. Oikean hoidon "arvaaminen" ilman diagnostiikan tukea on parhaimmilaankin hakuammuntaa. Vastaavasti pitkäänkin jatkuneisiin vatsan ja suoliston oireisiin voidaan löytää selitys ja hoito.

Lataa Mikrobiomin PDF-esite tästä.

INDIKAATIOITA:

 • Maha-suolistokanavan vaivat
 • Kroonistuneet ongelmat kuten ummetus, ripuli, pahoinvointi
 • Epäily tulehduksellisista suolistosairauksista kuten Crohnin tauti, colitis ulcerosa
 • Epäily ruokaintoleransseista
 • Yleisen terveyden tilan arviointi
 • Maha-suolikanavan sairauksien hoitokontrollit
 • Immuunisysteemin häiriöt ( allergiat, infektioherkkyys jne. )
 • Suoliston bakteerikannan määritys antibioottikuurin jälkeen
 • Apukeino ruokavalion arvioimiseen
 • Dysbioosin määritys
 • Suoliston kasvainriskiarvio

Laajempi esittelysivu täällä

 

 

ALLERGIAT

Allergioilla on linkki suoliston epätasapainotiloihin. Tilanteissa joissa suolen seinämä ja limakalvo on vaurioitunut on mahdollista että ruoka-aineita päätyy sellaisiin paikkoihin mihin ne eivät kuulu ja elimistö kehittää puolustusreaktioita niitä vastaan. Tällöin samalla kun suolistoa hoidetaan on hyödyllistä poistaa pahimmat reaktioita aiheuttavat ruuat. Reaktiot ovat ns. viivästyneitä reaktioita joissa oireiden ilmenemisessä saattaa kestää jopa kolme päivää. Tällöin syy-yhteyden löytäminen esimerkiksi eliminaatioruokavaliolla on vaikeaa.

Lataa AllergoScreen PDF-esite tästä.

 

INFEKTIOT

Toimimme yliopiston kanssa diagnostiikan kehittämisessa ja olemme havainneet uusia ilmiöitä etenkin kroonisesti sairaiden ihmisten parissa. Tietyt infektiot aiheuttavat vastustuskyvyn laskua ja ne saattavat jopa lakkauttaa vasta-ainetuotannon. Näissä tilanteissa ihminen altistuu opportunistisille infektioille alkuperäisen(-sten) lisäksi ja tilanne heikkenee entisestään. Vastustuskyky on sinänsä mahdollista herättää mutta se vaikuttaa vasta-ainemittauksiin perustuviin testituloksiin. Toiminta edellyttää ammattitaitoa - haulikkomalli on potilaalle aika kallista.

 

KILPIRAUHANEN JA LISÄMUNUAINEN

Kaikki kilpirauhasen ja lisämunuaisen toimintaan liittyvät parametrit mukaanlukien rT3. Osa testeistä on syljestä ja osa verestä. 

 

VITAMIINIT JA HIVENAINEET

Kattava peitto erilaisia arvoja. Iso osa mitatataan kokoverestä koska esim. punasolut sisältävät vain häviävän osan ko. aineista antaen epäluotettavamman tuloksen. Etenkin kroonisissa infektioissa elimistö kuluttaa paljon suurempia määriä ja on hyvä tarkistaa tilanne. Vastaavasti urheilijoille omia määrityksiä esim. energiantuotannon viitearvoista kuten CoQ10.

 

RASVAHAPOT

Kehittyneemmät partikkelikokoihin perustuvat mittaukset etenkin riskiryhmille. 

 

HORMONIT

Riskiprofiilit sekä muut mittaukset kattavasti miehille ja naisille.